5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Trafik ışıkları olmayan ilçe

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde trafik ışıkları yok. Belediye Başkanı Hasip Aktaş bölgede trafik ışıkları olmayan tek ilçenin Mazıdağı olduğunu söyledi.

Mazıdağı Kaymakamlığı önünde bulunan Mardin-Diyarbakır ve Derik ilçe kavşağında sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini ifade eden Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş, ilçe içinde bulunan Dörtyol kavşağına bir an önce trafik ışıklarının yerleştirilmesini istedi.

Kaymakamlığa ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne yaptıkları müracaatların sonuçsuz kaldığını ifade eden Aktaş, "İlçemizin içinden karayolu geçmektedir. Kaymakamlık ve belediye binası önünde bulunan dönel kavşakta sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Birçok belde ve köyde bile trafik ışıkları yerleştirildi. Trafik ışıkları bulunmayan tek ilçe Mazıdağı'dır" dedi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Mazıdağı ilçesini hizmette unuttuğunu ileri süren Belediye Başkanı Aktaş, Mazdağı'ndan Mardin ve Diyarbakır'a giden karayolunun köy yoluna dönüştüğünü, ilçe giriş ve çıkışlarında ise hiçbir düzenlemenin yapılmadığın söyledi. Aktaş "İlçenin Derik ilçe çıkışında iki kilometrelik bir uçurum var. Bu uçurumun kenarına bariyer yapılması gerekiyor. Her yıl 20-30 araç uçuruma gidiyor. Mazıdağı, Karayolları'ndan hizmet bekliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 16:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KERİM ALP IP: 88.229.109.xxx Tarih : 26.06.2009 01:05:45

KORKMAYIN BAŞKAN NUSAYBİNDE DE HİÇBİR IŞIK YOK ...SADECE DİREKLERİ VAR....