7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

TRT Midyat'ta çekim yaptı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda (TRT) yayınlanan 'Keşif Tutkusu' programının çekimleri, bu hafta Mardin'in Midyat ilçesinde yapıldı.

Midyat'ın görülmeye değer tarihi mekanlarında yapılan çekimlerin yer aldığı program, önümüzdeki günlerde TRT-2'de yayınlanacak. Bölgeden farklı bir yöredeki kültürel ve doğal zenginliklerin keşfedildiği program 3 etaptan oluşuyor.

Programda iki yarışmacının anlattığı, yörelere ilişkin efsaneler ve ilginç öyküler de yer alıyor. Program iki yarışmacının tarihi güzellikleri keşfetmesini konu alıyor. Ekrana gelecek yarışmanın ilk etabında yarışmacılar sorular yoluyla elde ettikleri ipuçlarının yardımıyla ilk hedefe ulaşmaya çalışıyorlar. Sorular, ipuçları ve cevaplar yarışmanın ikinci etabında da yarışmacıya yol gösteriyor ve böylece varılan ikinci durakta da izleyiciler yöreye ilişkin bir başka önemli merkezi daha görmüş oluyorlar.

Anıtlı köyünde bulunan Meryem Ana Kilisesi'nde başlayan çekimler daha sonra Keşif Tutkusu'nun üçüncü etabı olan Tarihi Kent Müzesi'nde yapılan final ile bitiyor. Bu son etabı da başarıyla tamamlayan yarışmacı, final bölümüyle yöredeki gezisini tamamlıyor. Burada yapılan finalin ardından yarışmacılara yöreye özgü çeşitli ödüller veriliyor.

Program önümüzdeki günlerde TRT-2'de yayınlanacak.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?