5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

TRT Şeş Mardin'de program çekiyor

TRT 6 (Şeş) her hafta Perşembe günü gece yayınlanacak olan "Dünyaya Dilan" adlı dini programının ilk çekimini Mardin'de yaptı.
 
Tarihi Mardin Kalesi karşısında bulunan Şehidiye Camii'nde çekimleri yapılan programda Namaz, Hz. Muhammed'in ahlakı, taziye adabı ve Kürtçe kaside konuları işlenecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bölge halkının vazgeçilmez kanalı haline gelen TRT Şeş, Mardin'de din ve ahlak programları çekmeye başladı. Mardin'de çekilecek olan Namaz, Hz. Muhammed'in ahlakı, taziye adabı ve Kürtçe kasidelerin yer aldığı program önümüzdeki günlerde TRT ŞEŞ'te yayınlanacak. 

TRT 6 üzerinden Kürtçe yayın hayatına başlayan TRT Şeş inanç turizminin gözde mekanlarından Mardin'de dini program çekimi yaptı. Her hafta Perşembe günü gece saat 21.15'te ekrana gelecek olan "Dünyaya Dilan" adlı programın çekimleri Şehidiye Camii'nin damında yapıldı. Programda Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, İslam kardeşliğinin önemi konusunda Kürtçe söyleşi yaptı. TRT Din ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan, TRT Şeş'te yayınlanmak üzere çekilecek olan 4 program için Mardin'e geldiklerini belirterek, "Mardin'e 60 dakika olarak yayınlanacak olan 'Dünyaya Dilan' adlı Kürtçe program Perşembe akşamları saat 21.15'te yayınlanacaktır. Özellikle halkın içinden yayın yapmak önceliklerimizin arasında yer almaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?