29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

TUGİK, ilk toplantısını Mardin'de yapacak

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TUGİK), ilk toplantısını 27 Kasım tarihinde Mardin’de yapacak.

TUGİK’in, Türkiye’nin 37 ilindeki Genç İş Adamları Dernekleri, 5 bölgedeki Genç İş Adamları Federasyonu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Genç İş Adamları Dernekleri’nin bir araya gelmesi ile kurulduğu ve ilk toplantısını 27 Kasım’da Mardin’de yapacağı bildirildi.

İlk toplantıyı Mardin’de yapacaklarını bildiren Mardin Genç İş Adamları Derneği Başkanı ve aynı zamanda TÜGİAD Başkan Vekili Ferhan Ademhan, "İlk toplantımızı dinlerin kardeşliğini simgeleyen, farklı kültürlerin, farklı medeniyetlerin buluştuğu, taşın gizemli bir anlama büründüğü barış kenti Mardin’de yapmak istedik. Buraya Avrupa’dan birçok AB uzmanı gelip toplantılarımızda düşüncelerini anlatacaklar. Avrupa’daki Türk parlamenterlerimizden Cem Özdemir, Köln Milletvekili Dr. Lale Akgün, Belçika Senatörü Fatma Pehlivan olmak üzere 500’e yakın katılımcı gelecek" diye konuştu.

Uluslararası birçok uzmanın konuşmacı olarak katılacağı panellerde, AB ve Türkiye’nin tartışılacağı ve müzakerelerden 20 gün önce, Avrupa’da yaşayan Türk parlamenterlerin gözü ile Türkiye’nin masaya yatırılarak tekrar gözden geçirileceği belirtildi.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 15:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?