5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Turizm sezonu başlıyor

Mardin Valisi Hasan Duruer, turizm sezonun yaklaşması nedeniyle turizmcilerle bir toplantı yaptı.

Toplantıya il genelinde turizm ile uğraşan işletmeciler katıldı.
Mardin'in tarihi dokusunun geçmiş dönemlerde beton ile kirletildiğini söyleyen Vali Hasan Duruer, geçmişte kirletilen tarihi yapıları temizlemeye çalıştıklarını belirtti. Mardin'in doğal bir film platosu olduğuna dikkat çeken Vali Duruer, kentte tarihi mekanlarda çekilen dizilerin Mardin'in tanıtımına büyük katkılar sağladığını vurguladı. Vali Duruer, "İnsanlar deniz turizminden bıktı. Biz Mardin turizmi için ne yapabiliriz, eksikliklerimiz ne? Onları tespit edip bir an önce gidermemiz gerekir. Öncelikli olarak temiz bir çevre ve turisti memnun edecek konaklama mekanlarının yerini alması gerekir. Yeterli sayıda yatak kapasitesine sahip değiliz. Mardin, tarihi yapısına uygun olmayan bir kirlilik içindedir. Belediye Başkanı ile işbirliği içinde çalışarak bu kirliliği en kısa sürede ortadan kaldıracağız. Bu konuda esnafımızdan, turizmcilerden ve halkımızdan destek istiyoruz" dedi.

500 KAMYON ÇÖP TOPLANDI

Havaalanından kent merkezine gelen yol ile Nusaybin ve Midyat ilçe çıkışlarında yol kenarlarından 500 kamyon çöp toplatıldığını söyleyen Vali Duruer, kent girişlerinin oluşturduğu ilk izlenimin çok önemli olduğunu vurguladı. Şehir giriş ve çıkışlarında orta refüjlere binlerce ağaç dikildiğini sözlerine ekleyen Vali Duruer, "Turizm güzel, temiz bir çevre ve turistin rahat edebileceği bir ortamın oluşturulmasıdır. Turizm ile uğraşan sizler konaklama ve hizmet mekanlarınızı turistin rahat edebileceği şekilde düzenlemeniz ve hizmet yapmanız lazım. Turist memnuniyetini az kişiye, memnuniyetsizliğini ise çok kişiye söyler. Turizm sezonuna iyi başlamak ve iyi sürdürmek lazım" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan turizmciler karşılaştıkları sorunları Vali Duruer'e iletti. Duruer, Valilik olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 11:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?