5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Turizm sezonu erken açıldı

 Mardin 2009 yılı turizm sezonunu erken açtı. Havaların güneşli geçmesi ile birlikte tarihi kente turist akmaya başladı. Turizm işletmecileri iyi bir sezon beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Mardin'de turizm sezonu geçen yıllara göre bu yıl erken başladı. Yağışların ardından havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte kente turist akını başladı. Artuklu Kervansarayı işletmecisi Sabahattin Evren, geçmiş yıllara oranla bu yıl turizm sezonunda daha büyük beklentilerinin olduğunu söyledi. Evrensel, "Geçen yıl turizm sezonu geç açıldı. Bu yıl havalar güzel geçiyor ve turistler erken gelmeye başladı. Beklenti ve hedeflerimiz büyük. Kış aylarında işletmelerimizi yeniledik, hazırlıklarımızı tamamladık. Turistleri bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Mardin'de tarihi mekanların, hafta sonlarında yerli turist akınına uğradığı gözlendi. Turizm işletmecileri, kentin gezi güzergahı olarak kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını, günübirlik gezilerin esnafa ve turizm işletmelerine fazla bir şey vermediğini belirterek, turistlerin tarihi kentte konaklaması için çeşitli alternatif hizmetler vermeyi planladıklarını söyledi.

Bu arada Deyrulzafaran Manastırı ve kent merkezindeki tarihi yapıların, kültür turizmine rağbet gösteren yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya başladığı gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 19:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?