3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

'Turizm' teyakkuzu

Mardin’de, Yerel 21 Gündem Kent Konseyi Toplantısı yapıldı. Mardin Belediyesi Meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Metin Pamukçu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Toplantıda, Mardin için yerel kalkınmada öncelikli eylem planı hazırlandı. Acil eylem planında, Mardin’in tarihi ve kültürel dokusu ile dünya kenti olmasından dolayı öncelikli olarak turizm ve çevre sorunlarına öncelik verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin’in kalkınmada öncelikli sorunu olan turizmde sezona girmeden yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Turizmi Mardin’in geleceği olarak gördüklerini belirten Başkan Pamukçu, "Mardin’i kalkındırmak için sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek bir çalışma içine girmeliyiz. Bu konuda hazırlamış olduğumuz eylem planında, acil sorun olarak karşımıza turizm sezonuna girmeden önce yapmamız gereken hazırlıklar çıkıyor. Bu konuda da Mardin’de aktif olarak çalışan dernek, vakıf, kooperatif, esnaf odaları ve sivil oluşumlarla birlikte hareket ederek, sorunlara çözüm bulmak istiyoruz" dedi.

Mardin’in sorunlarını çözmek için biraraya geldiklerine ifade eden Kent Konseyi Sekreteri Aydın Saraçoğlu, Mardin’in turizm açısından gelecek vaat eden bir kent olduğunu söyledi.

Saraçoğlu, "Turistlere daha temiz bir Mardin oluşturmak için şimdiden alt yapı ve sosyal etkinliklerimizi hazırlamalıyız. Esnafımızın, daha temiz ve duyarlı olması gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:05:38
Güncelleme :13 Mart 2005 Pazar 15:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?