29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Türk Telekom’un özelleştirilmesine karşı çıkan işciler basın açıklaması yaptılar.

Türk Telekom’un özelleştirilmesine karşı çıkan KESK’e bağlı Haber-Sen üyesi işçiler, Mardin Telekom binasının önünde basın açıklaması yaptılar.
Mardin’de Haber-Sen Sendikasına bağlı işçiler, öğle paydosundan faydalanarak basın açıklaması yaptılar. 50’ye yakın işçinin katıldığı basın açıklamasını Haber-Sen Mardin Şube Başkanı Bahaddin Budak yaptı. Hükümeti Türk Telekom’u birilerine peşkeş çekmekle suçlayan Budak, "Hükümet, sermayenin temsilcileri olan TÜSİAD, TOBB, MÜSİAD gibi rantiye çevrelerinin görüşünü aldığını söylemiştir. Ama biz çalışanların temsilcilerinin görüşünü alma gereği bile duymamıştır. Halkın dünyadaki teknolojik gelişmelere adaptasyonunu sağlayan Türk Telekom, 160 yıllık deneyimi ile dünyanın 13. büyük şebekesidir. Son 3 yılda Türk ekonomisine 18 milyar dolar katma değer üreten, yaklaşık 3 milyar dolarlık taşınmaz gayri menkule sahip, ülkemizin en önemli kuruluşunun hükümetlerce oldu bittiye getirilerek satılmasını istemek mümkün değildir. Telekom çalışanlarını yok sayanlar çok yakında siyasi mezarlıklarda yerlerini alarak, siyasi mevta olacaklardır"dedi.
Eylemi desteklemek için aşağı inmeyen diğer Telekom çalışanları ise arkadaşlarını pencerelerden seyrederek destek verdiler. Sık sık "Telekom Vatandır, Vatan Satılmaz" şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
MADRİD-(İHA)
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 12:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?