5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Türkiye üçüncüsü Mardin'den

Türkiye Geneli ÖSS başarı sıralamasında sondan üçüncü olan Mardin'de Nurullah Parlakoğlu rekor bir başarı elde ederek Türkiye üçüncüsü oldu.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitimini tamamlayarak mezun olan ve Birey Dersanesi'nde ÖSS'ye hazırlanan Nurullah Parlakoğlu, sözel ham puan türünde Türkiye üçüncüsü oldu. Mardin'de bugüne kadar kazanılan en iyi derece olan Türkiye üçüncülüğünü ailesinin ve öğretmenlerinin desteği ile kazandığını belirten Parlakoğlu, büyük başarılara imza atarak Mardin'in ismini altın harflerle yazmayı hedeflediğini söyledi. Birey Dersanesi Müdürü Abdulkadir Altun, ÖSS sonrasında düzenlediği basın açıklaması ile başarılı
öğrencilerini basına tanıttı.

Altun, ÖSS sıralamasındaki başarı oranlarının yüzde 98 oranında olduğunu belirterek 300 öğrencilerinden 255'inin dört yıllık bir bölümü tercih etme hakkını kazandığına dikkat çekti. Yeni bir dersane olmalarına rağmen elde ettikleri başarının azımsanmayacak derecede olduğuna vurgu yapan Altun, ÖSS sıralamasında elde edilen bireysel başarılarda Milli Eğitim'den çok dersanelerin büyük katkısı olduğunu ileri sürdü. Altun, Mardin'in ÖSS sıralamasında halen son sıralarda olmasının Mardin olarak kendi ayıpları olduğunu sözlerine ekledi.
Bu arada Birey Dersanesi öğrencilerinden Burak Ağılday da eşit ağırlık ham puan türünde Türkiye 30.'su oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 14:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?