2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Tutuklu başkan yeniden seçildi

TUTUKLU BAŞKAN YENİDEN SEÇİLDİ

Mardin'de 16 Şubat 2010 tarihinde KCK operasyonunda tutuklanan İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kok, tekrar başkanlığa seçildi.

Mardin'de 22'si BDP'li 14 AK Parti, 1 CHP ve 1'de DP'li üye olmak üzere 38 üyenin katıldığı İl Genel Meclisi seçimleri yapıldı. Başkan adayı olarak iki kişinin başkanlık için yarıştığı seçimlerde, KCK/TM davası kapsamında tutuklanan ve Mardin Cezaevi'nde bulunan eski İl Genel Meclis Başkanı BDP'li Nazım Kok, 24 oy alarak tekrar başkan seçildi. Seçimin ardından BDP'li meclis üyeleri ve bazı BDP parti yöneticileri, cezaevinde tutuklu bulunan İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kok'u ziyaret etmek istedi. Meclis

üyeleri, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığı görüşmeden sonra sadece 3 kişiye görüşme izni aldı. Bunun üzerine adliye çıkışında basın açıklaması yapan İl Genel Meclisi üyesi BDP'li Mesut Gümüş ve BDP sözcüsü Rıdvan Tanhan, tüm arkadaşlarına görüşme izni verilmediği gerekçesiyle 1 dakikalık oturma eylemi yapma kararı aldıklarını söyledi. Genel Meclisi Başkan Vekili Mesut Gümüş ise, "Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüm. Kendisi ile durum değerlendirmesi yaptık. Meclis başkanımız Nazım Kok cezaevinde olduğu için görüşme talebi istedik. Ancak 3 kişi ile görüşülebileceğini bize söyledi. 3 arkadaşımız da gidip görüşecek" dedi.

TUTUKLU BAŞKAN YENİDEN SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 17:42:02
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 16:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?