4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Üçüncü kuyu müjdesi!

Yıllardan beri su sıkıntısı çeken Mardin'de, daha önce açılan iki su kuyusundan sonra üçüncü kuyu da açıldı.
İstasyon Semti'nde Kasımiye 1, ve Zinciriye 1 kuyularına ilave olarak, yaklaşık 450 metre derinlikte, saniyede 10 metreküp su çıkaran üçüncü bir kuyu daha açılarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.

İstasyon'da açılan üçüncü kuyuyu ziyaret eden Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, yıllardan beri içme suyu sıkıntısı çeken İstasyon Semti'nin su ihtiyacını, Beyaz Su Projesi hayata geçirilene kadar kuyulardan karşılayacaklarını söyledi.

Beyaz Suyun 42 kilometrelik 1. etap ihalesinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Pamukçu, "En kısa zamanda 2. ihalenin yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnsanları, en zaruri ihtiyacı olan sudan mahrum bırakmak insanlığa yakışmaz. Halkımdan aldığım emaneti, sorumluluk içinde yürütüyorum. Bana verilen güvenle çalışmalarımızdan sonuç almaya başladık. Günümüze yansıyan sorunları da, akılcı yaklaşımla ve ortak çözümlerle çözeceğiz. Bugün verilen suyun değeri bizim için çok büyüktür. Su, toplumların olmazsa olmazlarındandır. Su yoksa, hayat da yoktur. Bu nedenle, İstasyon Mahallesi'ne verilen bu suyun, mahalle sakinleri tarafından kıymetinin bilinmesi gerekir" dedi.

İstasyon Mahalle Muhtarı Ümran Şimdi ise, 20 yıldan beri su sıkıntısı çektiklerini belirterek, daha önce açılan Kasımiye 1 ve Zinciriye 1 kuyularının kendilerini bir nebze rahatlattığını, açılan bu kuyuyla daha da rahatlayacaklarını söyledi. Muhtar Şimdi, "Şimdiye kadar gelen Belediye Başkanları'nın tümü bize bu sözü vermesine rağmen, kimse gerçekleştirmemiştir. Bu hususta Sayın Belediye Başkanı Metin Pamukçu önderliğinde emeği geçen tüm çalışanlara, mahalle sakinleri adına sonsuz teşekkürlerimi arz ederim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 19:20:39
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 11:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?