5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Uğur Kaymaz anısına bulvar

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004 tarihinde babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz'ın isminin verildiği bulvar törenle açıldı.

Mardin yolu üzerinde bulunan Devlet Hastanesi kavşağında yer alan başaklı havuz, Kızıltepe Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Kızıltepe Belediye Meclisi'nin kararıyla 'Uğur Kaymaz Kavşağı' adı verilen ve kavşak ve içindeki, Mezopotamya çocuklarına yönelik çocuk özgürlüğünü ifade eden heykelin açılışı Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve Uğur Kaymaz'ın annesi Makbule Kaymaz tarafından yapıldı.
Açılışta söz alan Belediye Başkanı Ferhan Türk, çocukların özgürlüğüne yönelik heykelin yapılmasının sevinç verici olduğunu ve tüm çocuklarının özgür olmasını arzu ettiğini söyledi. Uğur Kaymazın annesi Makbule Kaymaz da, her annenin çocuğunun ölmemesini istediğini belirterek, bütün çocukların özgür olması temennisinde bulundu.

Yaklaşık 6 bin liraya mal olan heykel, resim öğretmeni Kamuran Aydoğan tarafından yapıldı. İki çocuğun avuçlarında güvercin tuttuğu heykelin üzerinde Kürtçe barış mesajları bulunuyor. Uğur Kaymaz Bulvarı'nın açılışına bazı sivil toplum örgütleri, Belediye Meclisi üyeleri, DTP yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 12:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil taş IP: 88.247.67.xxx Tarih : 8.08.2009 20:32:48

uğur sen hem bulvarda hemde yüreğimizde ebediyyen anılacaksın. rahat uyu cennettin meleği