7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Ulaslararası Film Festivali başladı

Mardin'de bu yıl 3.'sü yapılan "Sinemardin Uluslararası Film Festivali" Kasimiye Medresesi'nde verilen kokteylle başladı.


"Sinemardin Film Festivali" 20-24 Haziran tarihleri arasında yerli ve yabancı yönetmenlerin filmleriyle Mardinlileri buluşturacak. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, ilk bakışta fark edilmeyen, ancak gezdikçe insanı büyülü bir tarih yolculuğuna çıkaran Mardin'in bağrında yaşattığı medeniyetlere tanıklığını bu festivalle pekiştireceğini söyledi. Ülkemizi ve Mardin'i dünyada farklı kılan en önemli özelliğin başka ülkede bulunmayan ve elde edilmesi zor olan tarihi, kültürel ve kentsel zenginlik olduğunu vurgulayan Pamukçu, "Eril bir dünyada dişil özelliklerin ön plana çıkarılması ile barış ve uyum içinde bir yaşam oluşturulabilir" dedi.


Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ise dinlerin, dillerin hoşgörü kenti Mardin'de uluslararası film festivalinin 3.'sünün yapılmış olmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, emeği geçen, yönetmen, sanatçı ve oyunculara teşekkür etti. Sinemardin açılış kokteyline AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat, AK Parti Medya Tanıtım Sorumlusu Prof. Dr. Edibe Sözen, Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Mehmet Halit Demir, Mustafa Alabora ve Leyla Algan'ın aralarında bulunduğu sinema oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 15:59:14
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 19:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?