3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ulusal eğitime destek kampanyası

Mardin'de, "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında bugüne kadar 3 bin 213 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu. 

Cumhurbaşkanı'nın eşi Semra Sezer tarafından başlatılan 'Ulusal Eğitime Destek Kampanyası' çerçevesinde, Mardin'de vatandaşlar arasında düzenlediği yemekli gece, kermes ve çeşitli projelerle kampanyaya destek veren Vali Mehmet Kılıçlar'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, 2 ay içerisinde topladıkları yardımlarla okumak isteyen 3 bin 213 öğrenciye yardım eli uzattıklarını söyledi. 

Kampanyada özellikle bölgede okula gönderilmeyen kız çocuklarının eğitim hakkını sağlamak için canla başla çalıştıklarını ifade eden vali eşi Yrd. Doç. Dr. Kılıçlar, "Okumak isteyip de okuyamayan veya zor şartlar altında okuyan öğrencilerimizin yaşam kalitelerini biraz daha arttırmak için düzenlediğimiz projelere destekler devam ediyor. Bir eğitimci olarak başta Farabi ve İbn-i Sina olmak üzere, milletimizin müstesna bireylerinin neler yapabildiğini çok iyi biliyorum. Mardin'de geleceğin bilim insanları, yöneticileri küçücük dünyalarında hayatı öğreniyor. Ahlaklı, faziletli, değerlerine sahip çocuklarımız geleceğe hazırlanıyor. İmkansızlıklar içinde hayata tutunmaya çalışanlara, okumak öğrenmek isteyenlere yol açmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. 

Çalışmalarında önceliği okul öncesi eğitime verdiklerine dikkat çeken Kılıçlar, proje kapsamında toplanan yardımlardan bugüne kadar 437 öğrenciye önlük, 690 öğrenciye çanta, 967 öğrenciye kaban, 393 öğrenciye bot, 720 öğrenciye kırtasiye olmak üzere toplam 3 bin 213 öğrenciye yardım elini uzattıklarını söyledi. Her biri 12 milyar değerinde 6 ana okuluna özel olarak tepeden tırnağa kadar döşenmiş oyun odaları kurdurduklarını belirten Kılıçlar, her ilçede kermes ve İstanbul ile Mardin merkezde ise yemekli bir gece düzenlediklerini kaydetti. İstanbul'da düzenlenen gecede 107 koli kırtasiye ve giyim yardımının toplandığını ifade eden Kılıçlar, Mardin'de düzenlenen gecede ise 115 milyar paranın toplandığını bildirdi. Bayan Kılıçlar, proje kapsamında ayrıca 53 milyar değerinde her okula '100 Temel Eser', okul kütüphanelerinde kullanılabilecek kitap ve ansiklopediler, üniversiteye hazırlık kitaplarıyla bilgisayarı olmayan okullara bilgisayar dağıttıklarını açıkladı. 

Konuşmasında son olarak okula maddi sıkıntı yüzünden gidemeyen öğrencilerin peşini bırakmayacaklarını ve Mardin'de kız-erkek ayırımı yapmaksızın okul çağındaki bütün çocukları okullu yapıncaya kadar çabasını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli yıldırım IP: 81.214.225.xxx Tarih : 20.12.2006 18:37:25
bu kapanyadan dolayı sizlere teşekürlerimi sunarım