7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Üniversiteden müjdeli haber

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, 26 Şubat 2010 tarih ve 27505 Sayılı Resmi Gazete'de açıklanan 2010/103 no'lu Bakanlar Kurulu kararından dolayı sevinç yaşanıyor. Bakanlar Kurulu, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin 4 yıllık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu teklifini onayladı.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uzun süredir hazırlığı devam eden ve Ankara'da yoğun uğraşlar sonucu imza aşamasına gelen bu iki olumlu kararın çıkması, ileriye yönelik istihdam projelerini de kuvvetlendirmiş oldu'' dedi.

Omay, PTT Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolle, Artuklu Üniversitesi'ne devredilen eski PTT binasının, aslına uygun bir hale getirilerek, Mardin turizmine hizmet edecek, kalifiye eleman yetiştirmede önemli bir yer olacağını ifade ederek, "Aynı zamanda bölgenin sınır ticareti başta olmak üzere, iktisadi kalkınmasına büyük bir ivme kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önemli bir katkı sağlayacaktır"şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 13:05:00
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 18:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?