5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Üniversitelilerden miniklere eğitim

Mardin Valiliği ve Latifiye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) işbirliği ile açılan yaz okulları kapsamında il genelinde 5-6 ile 7-14 yaş arasında değişen 210 çocuğa okul öncesi gelişim programları ve sosyal gelişim eğitimi veriliyor.

Proje etkinlikleri için Başkent Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nden gelen 15 öğrenci İstasyon ve Ofis Mahallesi'nde bulunan çocukları çeşitli eğitimlerden geçiriyor.

Latifiye ÇATOM Koordinatörü Özlem Avuka, yaz okulları kapsamında Mardin Valiliği, GAP İdaresi ve Latifiye Çatom işbirliği ile başlatılan proje kapsamında ilk olarak 150 öğrenciyi eğittiklerini belirterek, yoğun istek üzerine ikinci eğitim etabında 210 çocuğa eğitim vermeye başladıklarını söyledi. Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) açılan yaz okullarına 5-6 yaşlarındaki çocuklar için okul öncesi gelişim programları ile 7-14 yaş grubu için spor, kültür, gezi, ders programlarına takviye ve sosyal gelişim eğitimi verdiklerini ifade eden Avuka, "Pilot bölge olarak projeye İstasyon ve Ofis Mahallesi'nden çocuklar katılıyor.

Ankara Başkent Üniversitesi'nden gelen 15 gönüllü öğrenci 20 gün boyunca öğrencilerle birlikte olacaktır. Üniversiteli gençler İstasyon ve Ofis Mahallesi'nde ev ziyaretleri de yaparak, bölgedeki ihtiyaçları tespit etmenin yanı sıra kalıcı sosyal hizmet ve eğitim çalışmaları için de kadınlarla görüşmeler yapmaktadır. Ayrıca yaz okulunda Mardin Valiliği'nin katkılarıyla çocuklara çeşitli beslenme desteği verilmektedir.

Çocuklara gönderilen diş fırçası, diş macunu, kitap, oyuncak, satranç takımları öğrencilere dağıtılarak nasıl kullanılacağı konusunda eğitim verilmektedir. Proje kapsamında çocuklar dönüşümlü olarak Mardin Müzesi, Ulu Cami, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin Çimento Fabrikası, havaalanı, adliye binasını ziyaret edecek, ilkyardım ve trafikle ilgili bilgiler alacak ve her hafta bir meslek mensubu ile tanıştırılacaktır" dedi.

Proje kapsamında ayrıca çocuklar için sağlık taramasının yanı sıra mahallede kadınlara yönelik 4 sağlık söyleşisi de gerçekleştirileceğini vurgulayan Avuka, "Proje, çocuk kimliğinin gelişiminin desteklenmesi, çocukların güvenilir ortamda sosyalleşme araçlarının oluşturulması ve bu araçlara dayalı olarak çocukların temel yurttaşlık becerilerine hazırlanması konusunda büyük yarar sağlayacaktır. Kamu yönetimi, gönüllü kuruluşların işbirliği ve yurttaşların gönüllü katılımına dayalı örnek model oluşturulması önemlidir. Proje kapsamında bize destek veren Mardin Valisi Hasan Durer'e, GAP İdaresi Başkanlığı'na ve proje danışmanı Mehmet Barut'a teşekkür ediyorum. Onların katkıları ile bu projeyi hayata geçirdik" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?