7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Üniversitenin işi lojman almak değil!

MARDİN VALİSİ DURUER:

Mardin Valisi Hasan Duruer, Atatürk Kültür Merkezi ve 36 derslik bir binayı Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis ettiklerini söyleyerek, "Üniversitenin işi talebe yetiştirmektir. Talebelerin buraya gelmesini sağlamaktır" dedi.

Vali Duruer yıllık değerlendirme toplantısında Artuklu Üniversite ile ilgili eleştirelere yönelik açıklama yaptı. Atatürk Kültür Merkezi ve 36 derslik bir binayı rektörlüğe tahsis ettiklerini, eski valilik binasını mimarlık fakültesi olarak kullanımlarına sunduklarını, ayrıca gelecekte üniversitenin önünü kapanmaması için etraftaki arazileri aldıklarını söyleyen Duruer, "Buna rağmen benim hakkımda devlet bakanına, kültür bakanına, Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'na şikayetlerde bulundular. Üniversitenin işi 39 tane lojman almak değildir. Saltanat makamı gibi genel sekreter odasını dayayıp döşemek değildir. Üniversitenin işi talebe yetiştirmektir. Talebelerin buraya gelmesini sağlamaktır. Öğrenciler hala Diyarbakır'da okumaktadır" dedi.

"Bizim üniversitemizle aynı anda başlayan Siirt, Şırnak, Muş ve Batman'ı ele aldığımızda bu üniversitelerin öğrenci alma ve yerleşke planı konusunda bizim üniversitenin çalışmalarından daha hızlı yürütüldüğü bariz bir şekilde görülmektedir. Bu illerin valilikleri bizim verdiğimiz desteğin yarısını bile kendi üniversitelerine vermemiştir" diyen Vali Duruer, "Durum bundan ibaretken üniversitenin her fırsatta kendi beceriksizliklerini kapatarak beni her yere şikayet etmelerini anlayabilmiş değilim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 22:26:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 23:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut IP: 78.43.59.xxx Tarih : 7.01.2010 00:04:07

karisinin basi örtülü diye atanan ve sirtini abdullah gül e dayayan bir rektörün yapacagi hizmet bu kadar olur,!!!!!! daha önceki yönetimle ki bu güne kadar yapilanlar hep eski rektör sayesindeydi onu kötülemeye calisan sözde yalaka mahalli kendini yazar sayanlar nerde !!!!!!!!!!! sayin valim emeklerinizden dolayi size tesekürlerimizi sunuyoruz,olan mardine ve mardinliye oluyor.