7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Ünlü baklavacı Midyat'ta

Midyat ilçesinde ünlü baklavacı Zeynel Usta Baklavaları yurtiçi ve yurtdışından sipariş alıyor.

Zeynel Usta tarafından hazırlanan baklava ve diğer tatlı çeşitleri, hem göze hem de damağa hitap ediyor. El emeği göz nuru olan baklavalar, her geçen gün çeşitlenerek ve lezzetlenerek müşteri potansiyelini artırıyor. Öz Zümrüt Baklavaları sahibi Zeynel Oğuz, (42) yıllarca çalıştığı Suudi Arabistan'da Kral'lara yaptığı baklava ve tatlıları artık Midyat ta yapmaya başladı.

7 yıl boyunca Suudi Arabistan Kralı Melik Halid Bin El Suud ve ailesine tatlı yapan Zeynel Usta, memleketine kesin dönüş yaptı. Mesleğini önce Adana, İzmir ve İstanbul'da yaptıktan sonra, memleket hasretine dayanamayarak ve yeni yatırımlar yapmak üzere tarihi ve turistik kent Midyat'ta yapmaya başladı. Yaklaşık 8 yıldır Midyat'ta mesleğini sürdüren Zeynel usta, ününü yurtiçinde ve yurtdışında sürdürmeye devam ediyor. Ünlü oyuncuların uğradığı ve özel siparişler ile Almanya, İsviçre'in yanı sıra Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Mersin ve Ankara'da bulunan özel müşterilerine kargo ile siparişlerini gönderiyor. Ünlü oyunculardan Meltem Cumbul ve Cansu Dere'nin de yar aldığı müşteriler arasında milletvekilleri, kabine üyeleri, bürokratlar ve emniyet kesiminden yüksek düzeyde yöneticiler bulunuyor.

Zeynel usta, kendine has özel Zümrüt adını verdiği baklava çeşidi ile de müşterilerini cezp ediyor. Kullandığı ürünlerini özel olarak sipariş verdiğini, tereyağı, süt, un ve çeşitli katkı maddelerini günlük olarak kullanıyor.

Zeynel Usta, "32 yıldır yurt dışı ve yurt içinde çalıştıktan sonra kendi memleketimde baklavacılık yapmayı istedim. Buradaki amacım yıllardır yurt dışında gurbette çalışmanın verdiği zorlukların yanında kendi memleketimde de istihdam ve yatırım amacı ile geri döndüm. Yakında ikinci şubemizi de açmayı düşünüyorum. Şimdi işletmemizde yaklaşık 9'personel çalışıyor. Önümüzdeki aylarda yatırıma yönelik yeni projelerimiz bulunuyor. İstihdam alanlarının çoğalması için çalışmaları yürütüyoruz. Güneydoğunun incisi Midyat'ta yeterince istihdam ve iş potansiyeli bulunuyor.

Yatırımcıları buraya bekliyoruz. Daha önce yaptığımız damak tadındaki baklava ve tatlı çeşitlerini bundan sonra Midyat'ta gelince görecek ve tat alacaklar."şeklinde konuştu.

Baklavacı Zeynel Usta, özel zümrüt baklavasının yanında, şöbiyet, fıstıklı baklava, özel prens baklavası, saray tatlısının yanında süt tatlıları ve dondurma çeşitlerini de damak tadında müşterilerine sunuyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 10:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?