5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Ünlü modacı İpekçi Mardin'de

Moda ve tasarımcı Cemil İpek, Mardin'de Sosyal Destek Projesi kapsamında açılan moda ve tasarım atölyesinde kadınlara eğitim verecek.

Mardin'de Evren ÇATOM tarafından hazırlanan 40 kadının, moda, tasarım ve profesyonel dikiş eğitimi alacağı proje için tarihi bir bina atölyeye dönüştürüldü. Proje kapsamında tasarımcı Cemil İpekçi Mardin'e gelerek atölyeye devam eden kadınlara eğitim verecek. Evren ÇATOM sorumlusu Dilek Sınavu, Sosyal Destek Projesi kapsamında hazırladıkları 480 bin liralık projenin, 150 bin liralık ilk ayağını oluşturan, 40 kadını kapsayan moda, tasarım ve profesyonel dikiş eğitimi için tarihi bir binayı atölyeye dönüştürdüklerini söyledi.
 
Sınavu, proje'nin amacına ulaşması için Mardin'e gelen ünlü Moda ve tasarımcı Cemil İpekçi, atölyeye devam edenlere eğitim vereceğini söyledi. Mardin'e uçak ile gelen İpekçi, tarihi yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen butik otel Artuklu Kervansarayını gezdi. Butik otelin tarihi yapısıyla ilgilenen İpekçi, "Daha önce de Mardin'e kısa süreli geldim. Ancak tarihi mekanlarını gezme fırsatı bulamadım. Evren ÇATOM için daha önce tasarladığım giysileri
göndermiştim. Şimdi atölye çalışmalarına katılan kadınlara moda, tasarım ve profesyonel dikiş konularında eğitim vereceğiz. Bugün proje dahilinde yer alan 40 kadınla ön görüşmeler yapacağız. Atölyeyi okula dönüştüreceğiz" dedi

İpekçi, proje koordinatör ve asistanları ile atölyenin tefrişatı için yapacağı görüşmelerin ardından, Mardin'deki tarihi ve turistik mekanları gezeceği, 19 Şubat Perşembe günü ise Suriye'nin Kamışlı ilçesine günübirlik gideceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 14:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?