8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Ünlü türkücü Onur Akın organ bağışladı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı 'Organ Bağışlama Kampanyası'na katılarak organını bağışlayan ünlü türkücü Onur Akın halkı organ bağışlamaya çağırdı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde konser verdikten sonra Mardin'deki tarihi mekanları gezen Onur Akın, daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'nün organ bağışı standını ziyaret etti. Organ bağışlamanın başkalarının olduğu kadar, kişinin kendi hayatı için de çok önemli olduğunu belirten Akın, herkesin bir gün organ nakline ihtiyaç duyabileceğini hatırlattı. Herkese "Organlarınızı toprağa gömüp çürütmeyin. Hayata tutunmaya çalışan birine bağışlayın" çağrısında bulunan Akın, organ bağışlamanın kişisel bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Bir insanın yaşamasına imkan sağlamanın önemli olduğunu belirten Akın, tıbbın çok gelişmiş olmasına rağmen organa bir alternatif yapamadığını söyleyerek, bu nedenle organ bağışlamanın çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kent Mardin'in kültürel değerleri açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Akın, bütün meslektaşlarını Mardin'i ziyaret etmeye çağırdı. Tarihi kentte Peygamberimize ait ayak izinin bulunduğu Sti Radviye Medresesi'ni Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay eşliğinde ziyaret eden Akın, daha sonra Süryani cemaatine ait Deyrulzafaran Manastırı ve antik kent Dara'yı gezdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, organ bağışının hak ettiği ilgiyi görmediğine dikkati çekerek organlarını bağışlayan ünlü türkücü Onur Akın'a teşekkür etti. Türkiye'nin organ nakli konusunda gelişmiş ülkelerle aynı başarıları sergilediğini belirten Dr. Avar, son yıllarda organ bağışı sayısının belirli bir başarı yakalamaya başladığını söyleyerek bunun da umut verici bir gelişme olduğunun altını çizdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 18:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAHMUT IP: 88.226.218.xxx Tarih : 27.04.2008 21:45:46

Organa alternatif yapamıyorlar haklısın Onur AKIN ama Kilisiye gitmişsin ne güzel aferin tarihi gezmek güzeldir Dara'ya da gitmişsin ama bi Cami'ye girdin mi..Girmedin bunu düşünün bakalım şimdi okuyanlar yorumlarınızı bekliyorum...