7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Uyuşturucu kaçakçılarına darbe

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 1 yıldır sürdürülen çalışmanın ardından, 8 ilde yapılan operasyonda, 80 kilo eroin ele geçirilirken, 41 kişi yakalandı.

Çökertilen uyuşturucu şebekesinin İran’dan getirdikleri eroini Lübnan’da kokainle değiştirip, Türkiye ve Avrupa’da sattıkları belirlendi.

Mardin ve Nusaybin İlçesi Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslarası uyuşturucu kaçakçılığı yaptıklarını belirlediği bir şebekeyi mahkemeden alınan izinle teknik takibe aldı. Polis, 3 gün önce ‘Matiat’ adını verdiği operasyonu Nusaybin’den başlatıp, 27 kişiyi gözaltına aldı.

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyon gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda genişletilerek Batman, Şırnak, Van, Hakkari, Mersin, İzmir ve İstanbul’da da gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Van’da 80 kilo eroin ele geçirilirken, 14 kişi daha yakalanarak toplam gözaltına alınanların sayısı 41’e yükseldi.

EROİNİ, KOKAİNLE DEĞİŞTİRİYORLAR

Uluslararası uyuşturucu kaçakçıları İran’dan yurda soktukları eroinlerini belirli bir kısımını buradan Lübnan’a götürüp kokainle değiştirdikleri ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Türkiye’de piyasaya sürdükleri belirlendi. Van’da ele geçen 80 kilo eroinin de İran’dan getirildiği ve kokainle değiştirilmek üzere Lübnan’a götürülmek üzere olduğu kaydedildi. Nusaybin’de polisteki soruşturmaları tamamlanan 41 zanlı Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 15:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut IP: 88.229.104.xxx Tarih : 13.04.2008 23:01:29

milleti zehirliyorlar muhakkak birileride bunları hakkettikleri yere götürür umarım..