3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Vali eşinden okullara "100 temel eser"

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar tarafından "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında düzenlediği kermes ve gecelerden elde edilen parayla bütün okullara dağıtılmak üzere 650 adet "100 temel eser" alındı. 

"Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında düzenlediği kermes ve gecelerden elde edilen parayla bütün okullara dağıtılmak üzere 650 adet "100 temel eser" alan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar, kitapları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Alınan kitapları okul müdürlerine dağıtan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Uran, milli birlik ve bütünlüğün temel unsurlarından biri olarak Türk dilinin, eğitimin her kademesinde özellikleri bozulmadan ve aşırılığa kaçılmadan öğretilmesine önem verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütün okullarda okutulması tavsiye edilen 100 temel eseri, bütün okullara dağıtacaklarını söyledi. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, bu yolla onları düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum yapan, analitik düşünen, sentez yapan, tartışan, yüksek karakterli bireyler yetiştirmek için bu eserleri alma kararı verdiklerini ifade eden Uran, "Öğrencilerin var olan bu kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, çocukların veya gençlerin yaşlarına ve mizaçlarına uygun edebi değeri yüksek eserleri okumalarını sağlamakla mümkün olabilir. Dilimizin gelişmesi ve korunması için öğrencilerimizden başlayarak toplumun tüm kesimlerinde ömür boyu okuma alışkanlığının kazandırılması büyük önem taşımaktadır" dedi. 

Bu amaca dönük olarak, eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerin okumaları için çeşitli sivil toplum kuruluşları, kültür ve bilim adamları ve gazetecilerin katkılarıyla Bakanlıkça, Türk ve dünya edebiyatından belirlenen "100 temel eseri" alarak okullara dağıtma düşüncesinin Vali Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar'dan geldiğini belirten Uran, kendisinin direktifleriyle 53 milyar değerindeki bu kitapları en ücra köylerimiz de dahil olmak üzere bütün okullara dağıtacaklarını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 17:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Sait KERİMOĞLU IP: 85.98.39.xxx Tarih : 22.12.2006 15:30:47
SAYIN KILIÇLAR HANIMEFENDİYE ŞÜKRANLARIMI SUNAR,ÇALIŞMALARINDAN ÖTÜRÜ TEBRİK EDERİM.ÖNCEKİ VALİMİZE İKİ-ÜÇ DEFA BU KONUDA e-MAİL YOLLAMIŞTIM AMA DİKKATE ALINMAMIŞTI.GEÇTE OLSA BU KİTAPLAR ALINIP ÖĞRENCİLERİN İSTİFADSİNE SUNULDU.