5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vali ve başkanın gece mesaisi

Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu dün gece tarihi yerleri gezerek incelemelerde bulundu.

Elinde el feneri gece saat 22.30'da mesaiye çıkan Vali Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu sokak sokak dolaşarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Duruer, yıktırılması gereken yerleri not aldı. Tarihi yerleri gezen Vali Duruer, Ulu Cami, Kız Meslek Lisesi önünün gezerek yapılan çalışmalar hakkında turizmci Sabahattin Evrensel, Turizm Derneği Başkanı Şeyhmus Dinçer'den bilgi aldı.

Vali Hasan Duruer, "Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin için büyük destek veriyor, bunu biz de değerlendiriyoruz. Mardin halkı buna benzer hizmetlere güzel tepki veriyor. Mardin'in eski güzelliğine eski tarihine kavuşabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Vali Hasan Duruer ile Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, sokakları ve çarşıyı gezerken bazı esnafın işyerlerini kapatırken çöplerini rasgele atmaları Belediye Başkanı Ayanoğlu'nun tepkisine neden oldu. Gazetecileri yanına çağıran Başkan Ayanoğlu, "Arkadaşlar lütfen bunları çekiniz, yarın cezalarını aldıkları zaman demesinler ki, 'Biz çöp atmadık.' Hepsine ceza kesilecek. Mardin halkının buna duyarlı olmasını istiyorum, temiz bir şehir istiyorum, kanunun bana verdiği yetkiyi kullanarak çalışmalarımı sürdüreceğim. Bu konuda çok ısrarlı ve kararlıyız. Mardin temiz bir şehir olacaktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?