29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Vali'den anlamlı ziyaret

Mardin Valisi Temel Koçaklar, merkeze bağlı Eski Kale Köyü’nde patlak veren ve 2 kişinin ölmesi, 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kan davası olayıyla ilgili Ceylan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Mardin merkeze bağlı Eski Kale Köyü’nde meydana gelen olayda, kan davası yüzünden Dinç ailesi fertlerinin silahlı saldırısı sonucu Vasfi Ceylan ve Bilal Ceylan hayatını kaybetmiş, Derviş Ceylan ise ağır yaralanmıştı.

Olayın ardından, Ceylan ailesinin acılarını paylaşmak ve bir daha bu tür üzücü olayların tekrar etmemesi dileğinde bulunmak üzere Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, işadamı Hasan Bingül ile basın mensupları Alımlı Köyü’ne gitti.

Alımlı köy meydanında kurulan taziye çadırındaki vatandaşlara taziyelerini ileten Vali Koçaklar, burada yaptığı konuşmada, bölgenin huzur ve güven ortamına kavuştuğunun altını çizdi. Bu huzuru hiç kimsenin bozmaya hakkı olmadığını belirten Temel Koçaklar, "Kanundan hiç kimse kaçamaz. Adam öldürenin yanına kar kalmaz. Katil veya katiller er geç yakalanıp adalet önünde hesap vereceklerdir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Daha birkaç gün önce Kızıltepe ilçesi Yüceli Beldesi’ndeki iki aileyi, Savur’da ise 36 yıldır aralarında husumet bulunan kan davalı Ayaz ile Boran ailelerini barıştırdık. Acılarınızı biliyorum. Ama bu böyle olmaz. Yöremizde huzur ve barışın sürekliliği şarttır. Çocuklarımızın geleceği ve mutluluğu için mutlak surette barışı benimsemeliyiz. Bunu el birliği içinde başaracağız" dedi.

Mardin-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:41:33
Güncelleme :31 Aralık 2004 Cuma 11:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?