30
Nisan
2024
Salı
MARDİN

Vali'den esnaf ziyareti

Halk pazarı esnafını ziyaret eden Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, tarihi sokaklarda sakatat satılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Son zamanlarda kenti ziyaretlerinde tarihi çarşıları gezen turistlerin ve vatandaşların temizlik konusunda gösterdiği tepkileri göz önünde bulunduran Mardin Valisi Temel Koçaklar ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kent merkezinde bulunan kasaplar çarşısında, tarihi sokaklar arasında satılan sakatatların yeni yapılan Halk Pazarı’na taşınmasına karar verdi. Bayram öncesi esnafı ziyaret eden Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Kısacık ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu’nun bugünkü durağı halk pazarı oldu. Çarşı esnafı ile sohbet eden Vali ve Belediye Başkanı, esnafın "Bazı arkadaşlarımız burayı beğenmedi ve eski yerlerine gitti" demesi üzerine, tarihi sokaklarda sakatat satılmasını kabul edemeyeceklerini belirterek, "Valilik ve belediye olarak işbirliği yapıp, daha sağlıklı şartlarda sakatat satmanızı sağladık. Tarihi sokaklarda sakatatı asla sattırmayız ve orada satılmasına izin vermeyiz. Mardin kültür ve inanç turizmi kentidir. Gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi çarşıları gezerken rahatsız oluyorlar. Bizim vatandaşımızdan da büyük tepki var. Gidenler en kısa zamanda geri dönecek, o zaman belki de bu temiz mekanda yer bulmada zorlanacaklar" dediler.

Esnafı bayram öncesi neşeli bulduklarını söyleyen Vali Koçaklar ve Başkan Pamukçu, esnafa her günün, bayram öncesinde olduğu gibi bol kazanç getirmesi dileğinde bulundular.

mardin
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 13:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?