5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vali'den gazetelere ziyaret

Mardin Valisi Hasan Duruer kentte faaliyet gösteren yerel gazeteleri ve ulusal gazete temsilcilerini ziyaret etti.

Gazete çalışanları ve muhabirleri ile bir süre sohbet eden Vali Duruer, yerel ve ulusal gazetelerin kentin kalkınması ve gelişmesinde etkin rol oynadıklarını söyledi.

Vali Hasan Duruer, Mardin'deki yerel ve ulusal gazete çalışanlarının sorunlarını dinledi. Mardin'e atanmasından bu yana geçen 2 aylık süre içinde yaptığı hizmetler ile halkın gönlünde taht kuran Vali Duruer, Mardin'in hak ettiği yeri bulacağını söyledi. Vali Duruer tarihi bir şehrin kalkınması ve gelişmesini sağlamak amacıyla yapılacak olan bütün çalışmalara destek vereceklerini ifade etti. Vali Duruer, Mardin'in tarihi dokusu ve turizmden olan beklentileri doğrultusunda habercilik bağlamında hassas bir noktada olduğunu söyledi. Mardin'in ABD, ve Ukrayna'da düzenlenecek fuarlarda tanıtılacağını söyleyen Vali Hasan Duruer, Mardin'in tarihi konum ve kültürel yapısının Mardin'de yaşayanlar için şans olduğunu vurguladı. Esnafın turizme hazırlıklarını daha hassas bir şekilde yapması gerektiğini belirten Vali Duruer, butik otel ve ev pansiyonculuğunun geliştirilmesinden yana olduğunun altını çizdi. Aile ve kadın işletmecilerin hizmet sektöründe daha dikkat çektiğini ve başarılı olduğunu söyleyen Vali Duruer, "Mardin tarihi yapısı ve kültürel değerleriyle turizmden alması gereken katma değeri maalesef daha yakalayamadı. Ailelerin ve kadınların işlettiği lokantalara turistlerin ilgisi daha büyük. Bunun yaygınlaşmasından yanayız. Bu tür işletmeler arttıkça turizmde o ölçüde gelişme olur. Kentin turizmini olumsuz etkileyecek ve asılsız haberlerden kaçınmak gerekir. Hoşgörü ve nezaket şehri olan kentimizi turizm açısından iyi değerlendirmeliyiz. Butik Otel ve ev pansiyonculuğunu geliştirmeliyiz" dedi.
Yerel ulusal gazetelerin, yerel bazda önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken

Vali Duruer, Mardin turizmini olumsuz yönde etkileyecek mesnetsiz haberlere karşı hassas davranılması gerektiğini söyledi. Hasan Duruer, "Yerel gazeteler kentlerin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir etkendir. Mardin gibi turizmden beklentileri büyük olan bir kentte bu önem daha da artmaktadır. Turizmi etkileyecek mesnetsiz haberlere karşı duyarlı olunmasında yarar vardır" şeklinde konuştu.

Duruer, yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanan tüm adayları arayarak tebrik ettiğini söyledi. Çok sesliliğin sosyal yaşama ve ülke yapısına renk kattığına inandığını söyleyen Duruer,"Seçimler sonunda halkın iradesi ile seçimi kazanan belediye başkanlarını siyasi parti gözetmeksizin herkesi tek tek arayarak tebrik ettim" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?