5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Validen incleme

Mardin Valisi Hasan Duruer göreve başlamasının ardından hafta sonu çalışmalarında kentin tarihi yelerini gezerek restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Hasan Duruer tatil günlerini vatandaşlar arasında geçiriyor. Spor giyinen Vali Duruer esnafla sohbet edip sorunlarını dinliyor. Tarihi bir yapıda müşterilerine hizmet veren, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Süryanice kitap satan Leylan Cafe'de incelemelerde bulunan Duruer, ihtiyaç duyulan bu tür mekanların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı İpekyolu Kadın Kooperatifi sabun üretim atölyelerini gezen Duruer, çarşıda yöreye has Bıttım sabunu satıcılarını da ziyaret ederek,
üretim ve satışlar hakkında bilgi aldı. Sabunların hediyelik ambalajlarda satışa sunulmasının daha yararlı olacağını söyleyen Duruer, "Mardin tarihi bir kent, dolayısıyla turizmden beklentileri yüksek olan bir kent. Satış hareketlerinin turiste ve turizme dönük olması gerekir. Güzel bir ambalaj ile satışların arttırılması mümkündür. Bu konuda gerekli desteği vereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:33:10
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 21:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?