7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Validen Noel mesajı

VALİ DURUER, SÜRYANİLERİN NOEL BAYRAMI'NI KUTLADI

Mardin Valisi Hasan Duruer, yayımladığı mesajla Süryaniler'in Noel Bayramı'nı Kutladı.

Vali Duruer, 25 Aralık'ta kutlanan Doğuş (Noel) Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, zengin sosyal ve kültürel dokusu ile hoşgörü ve medeniyetler diyarı Mardin'de tek yürek olarak bir arada yaşamanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirtti. Vali Duruer, "Camilerin ve kiliselerin yan yana varlıklarını ahenk içinde sürdürdükleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, asırlar boyunca farklı kültür ve dini inançlara sahip insanları dostluk, kardeşlik, sevgi ve birlik hisleri etrafında

kaynaştırmıştır. Tarih boyunca bizleri birbirimize kenetleyen birlik ve beraberliğimiz ile hoşgörümüz ve kardeşlik duygularımız, bizleri güçlü kılan meziyetlerdir. Bu anlayış, köklü geleneklerimizin ve kültürümüzün özenle muhafaza etmemiz ve ileriye taşımamız gereken tarihi bir ürünüdür. Mardin, zengin tarihsel birikimi ve insanlığın ortak geleceğine olan inancıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyadaki kültürler ve dinler arasında diyalog ve uyum sağlama çabalarına örnek olacaktır.

Bilindiği üzere Mardin'de dinler kardeşliği, medeniyetler barışı, diller sevgiyi söylemektedir. Bu manada aynı Allah'a inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak sevinç ve tasada birlikte olduğumuz Süryani hemşehrilerimiz ile dini bayramlarımızı da birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşıyoruz. Bu duygularla Hazreti İsa Peygamber'in doğuşu olarak kutlanmakta olan Doğuş Bayramı'nı (Noel) en iyi dileklerimle kutlar, Doğuş Bayramı'nın Süryani vatandaşlarımıza olduğu kadar tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini temenni ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 19:52:02
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 02:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?