29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Vali'den TTB'ye anlamlı ziyaret

Mardin-Şırnak Tabipler Odası’nı ziyaret eden Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, ildeki sağlık sorunlarını doktorlardan dinleyerek, Yenişehir semtinde yapımı süren hastane binasının 2005 yılında biteceği müjdesini verdi.

Mardin-Şırnak Tabipler Odası Başkanı Dr. Hülya Korkmaz’ı ziyaret eden Vali M. Temel Koçaklar, oda yönetim kurulu üyelerinden ildeki sağlık sorunlarını dinledi. Bir süre önce oda başkanlığına seçilen Dr. Hülya Korkmaz’ı tebrik eden Vali Koçaklar, Yenişehir semtinde yapımı süren hastane binasının 2005 yılında tamamlanarak hizmete gireceği müjdesini verdi. Sözleşmeli personel atamasıyla rahatladıklarını ifade eden Vali Koçaklar, sağlık ocakları ve sağlık evlerinin onarımı için 250 milyar liralık ödenek gönderildiğini belirterek, "Geri dönüş yapılan 120 köydeki 15 bin dolayındaki vatandaşımıza sağlık hizmeti veriyoruz. 32 sağlık evi yeniden hizmete açılarak sözleşmeli personel ataması yapıldı. Sözleşmeli personel ataması bu anlamda bir rahatlama sağladı. Atanılan yerde belli bir süre kalma zorunluluğu, vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden sürekli yararlanmasına katkı sağlıyor. Sağlık ocaklarımız ve sağlık evlerimizin onarımı için 250 milyar liralık ödenek gönderildi. Yıl sonuna kadar belirlenen sağlık ocakları ve sağlık evleri onarılacak. Sağlık personellerimizin özel sektöre yönelmesini istemiyoruz. Bu yıl içinde 32 pratisyen doktor arkadaşımız istifa etti. Bu istifalar bizi üzdü. Aksaklıklarla yaşanan açığı geçici görev ataması ile kapattık" dedi.

Tabipler Odası’nın düzenlediği ’Güneydoğu’da hekim olmak’ adlı sempozyum için Oda Başkanı Dr. Hülya Korkmaz’a teşekkür eden Vali Koçaklar, sağlık alanındaki çalışmalarının önemine değinerek, "Sağlık sorunlarının yanı sıra, Mardin’in tanıtımında ve sorunlarının ele alınmasında doktorlarımızın görev üstlenmelerini ve bölgedeki tabipleri Mardin’de biraraya getirmelerini anlamlı buluyorum" diye konuştu.

Mardin-Şırnak Tabipler Odası Başkanı Dr. Hülya Korkmaz da, bölgede yaşanan tabip ve sağlık sorunlarına duyarlılık gösteren Vali Koçaklar’a teşekkür etti.

Sağlık Müdürü Dr. Celal Abakay, Opr. Dr. Kenan Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri Dr. Salih Karaboğa ve Dr. Kamiran Yıldırım da ziyarette hazır bulundu.

mardin
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 16:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?