4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Vali'den yoksul ailelere yeniyıl yardımı

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, eşi Sebahat Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve eşi Ferda Pamukçu ile yılbaşı gecesini, Mardin’in tarihi sokaklarında yoksul ailelere yardım ederek geçirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca daha önceden belirlenen maddi durumu iyi olmayan ailelere yeni yıl hediyesi vererek, gıda ve giyecek yardımlarında bulunan Mardin Valisi M. Temel Koçaklar ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu, vatandaşların sorunlarını dinlediler. Mahalle muhtarları aracılığıyla maddi durumu iyi olmayan ailelerin eksiklerini tespit eden Vali Koçaklar, eşi Sebahat Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve eşi Ferda Pamukçu, yılbaşı gecesi birlikte geç saatlere kadar sokak sokak gezerek, yoksul ailelere yılbaşı hediyeleri vererek, gıda ve giyim yardımında bulundular.

Yoksul ailelere yardımda bulunan Koçaklar, maddi durumu düşük aileler için Dünya Bankası’nın kredi desteğiyle uygulamaya konulan Sosyal Riski Azaltma Projesi’nin (SRAP) alt bileşeni olan Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) kapsamında Mardin’de bugüne kadar 7 bin 500 ailenin müracaatta bulunduğunu söyledi. Vali Koçaklar, destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Fakir ailelere desteğimiz her zaman devam ediyor. Vatandaşlarımızın yeni yıla daha mutlu ve umutla girmeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi. Mardin Valisi ve Belediye Başkanını, geç saatlerde tarihi sokaklarda gezerken gören vatandaşlar hayretlerini gizleyemedi.

Öte yandan, erkekler sorunlarını vali ve belediye başkanına aktarırken, bayanların ise konuşmak için vali eşi Sebahat Koçaklar ile belediye başkanı eşi Ferda Pamukçu’yu tercih etmeleri dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?