3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Valilikten hisse satışı

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Özel İdare'ye ait bütün fabrika ve kapalı durumdaki yatırımları satışa çıkardı. 

Vali Mehmet Kılıçlar, konu hakkında yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde mülki idare amirlerinin tek görevinin olduğunu, bunun da vatandaşa en iyi hizmeti sunmak olduğunu söyledi. İl Özel İdare'ye ait fabrikaların hisselerini satışa çıkararak Resmi Gazete'de yayınladıklarını ifade eden Vali Kılıçlar, mülki idare amirleri, İl Genel Meclisleri ve İl Özel İdareler'in, sadece asli görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti. Kendi bünyelerindeki fabrikalardan ilk olarak, uzun yıllar kapalı kaldıktan sonra geçen yıl üretime geçen ve bu yıl içerisinde de Ortadoğu ülkelerine 50 milyon dolar bağlantı kurarak bölgede ihracat rekoru kıran Mardin Boru Fabrikası ile başladıklarını belirten Vali Kılıçlar, "Biz idarecilerin görevi, fabrika kurup yatırım yapmak değil, vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmektir. Bunun için bütün çalışmalarımızı, bu yöne kaydırdık. Hiç kimse bize, 'Kaç tane fabrikanız var?' diye hesap soramaz; ama yolu, içme suyu, elektrik şebekesi olmayan kaç tane köyün olduğunun hesabını vermemiz lazım" dedi. 

Mardin Valiliği İl Encümeni Başkanlığı'nın satışa çıkardığı hisselerle ilgili duyurusu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre, Mardin İl Özel İdaresi'nin söz konusu şirketlerdeki hisseleri tüm hak ve vecibeleriyle satılacak. İhale, 26 Eylül 2006 tarihinde saat 14.00'te 13 Mart Mahallesi Karanfil Sokak Numara 1'de bulunan İl Özel İdaresi'nde ''kapalı teklif usulü'' ile gerçekleştirilecek. Satışa katılmak isteyenler, ilgili dokümanları İl Özel İdaresi'nden mesai saatleri içinde temin edebilecek. Teknik şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise ihale günü, ihale saatine kadar komisyon başkanlığına verilecek. Duyuruda sermayesi 14 bin YTL, idare payı nominal değeri 7 bin 140 YTL olarak belirlenen Ademhan Tarım Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş. 117 bin YTL muhammen bedel ve 3 bin 510 YTL geçici teminat üzerinden satılacağı belirtiliyor. İdare payı nominal değeri bin 103.29 YTL, sermayesi ise 5 bin YTL olarak belirlenen Türsan Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin muhammen bedeli 53 bin YTL, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat bedeli ise bin 590 YTL olarak açıklandı. Ayrıca, Mardin Turizm İşletmecilik ve Ticaret A.Ş'nin sermayesi 5 milyon 500 bin YTL, idare payı nominal değeri 1 milyon 740 bin 200 YTL olarak belirlendi. Söz konusu satışta muhammen bedel 2 milyon 97 bin YTL, geçici teminat ise 62 bin 910 YTL olarak açıklandı. 

Öte yandan, sermayesi 300 bin YTL, idare payı nominal değeri ise 153 bin YTL olan Marplas Mardin Plastik Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 266 bin YTL muhammen bedel ve 7 bin 980 YTL geçici teminat üzerinden ihale edilecek. Özmuratoğlu Zirai Aletler ve Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. toplam 96 bin YTL muhammen bedel ve 2 bin 880 YTL geçici teminat üzerinden satılacak. Söz konusu şirketin sermayesi 60 bin YTL, idare payı nominal değeri ise 30 bin 600 YTL olarak belirlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?