5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vali'nin amacı hizmet

Mardin Valisi Hasan Duruer, GAP Gazeteciler Birliği başkan ve üyelerini kabulünde, ''Valilikler hizmet makamıdır, saltanat yapmaya gelmedik'' dedi.

Mardin Valisi Hasan Duruer GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve beraberindeki heyeti kabul etti. Birlik Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, GAP Bölgesi'ndeki gazetecilerin sorunlarını ve beklentilerini Vali Duruer'e anlattı.

Kıymaz, bölgede gazetecilerin zor şartlar altında kamuoyunu aydınlatma görevini sürdürdüğünü belirterek, yöneticilerin gazetecilere habere daha kolay ulaşmalarında destek olmalarını istedi. Vali Hasan Duruer, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 8 yıl süre ile kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevini yaptığını belirterek, bölgenin temel sorunlarına vakıf olduğunu ifade etti.

Mardin'de öncelikleri arasında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Duruer, "Valilik hizmet makamıdır. Buraya saltanat yapmaya gelmedik. Hizmette önceliklerimiz var. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gereken ne varsa yapacağız. Mardin, dünyada mimari yapısı bozulmamış kentlerden biri. Kültürel mirasa, kentte yaşayanlarla ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte sahip çıkmak durumundayız. Mardin'in kültürel değerleri, tarihi dokusu ve inanç yapısındaki farklılık ve renkliliği mutlaka korumalıyız. Sivil toplum kuruluşları ile yakın çalışacağız. Mardin için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun derim" ifadelerini kullandı.

Mardin'de ağaçlandırma çalışmalarını da hızlandıracaklarını söyleyen Hasan Duruer, suyun yeterli olmayışının ağaçlandırmayı fazla etkilemeyeceğini vurguladı. Duruer, "Dağların, boş alanların ağaçsız çorak durması tarihi kentin dokusuna yakışmıyor. Buralarda susuzluğa dayanıklı ağaçlar dikilmeli. Badem yetişiyorsa badem, çam yetişiyorsa çam dikilmeli" şeklinde konuştu.

Tarımsal alanların iyi değerlendirilmesi konusuna değinen Duruer, Şanlıurfa'da görev yaptığı sürede, suyun yanlış kullanılmasından kaynaklanan çoraklıkların yaşandığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:15:07
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 09:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?