5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vatan hizmeti coşkusu

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde yapılan asker uğurlama gecesi coşkulu geçti.

Midyat ilçesine bağlı Acırlı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen asker uğurlama gecesi belde meydanında açık alanda, karla karışık yağmur altında sevinç ve coşku ile kutlandı.

Şubat 2009 celp döneminde askere gidecek olan Midyatlı gençleri uğurlamak için düzenlenen gecede, asker adaylarının yakınları havai fişek gösterisi ve canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Geceye, Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Midyat Garnizon Komutanı M. İhsan Tavazar, İlçe Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Eruluç, Acırlı Belediye Başkanı Adnan Cengiz, Belediye Başkan Adayı Hasan Pala, askere gidecek olan gençler, aileleri, yakınları ve arkadaşları katıldılar.

Gecede askere gidecek olan gençlerin tanınmaları için kollarına kırmızı kuşak takıldı. Karla karışık yağmur altında müziğin ritmine kapılan asker adayları ve gençler ay yıldızlı al bayrak altında halay çekerek, saatlerce eğlendiler. Coşkulu geçen gece havai fişek gösterisi ile renklendi.

Geceye katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra genç bir kızın okuduğu şiir, meydanı dolduran davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Genç kız, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını gelen yoğun istek üzerine 3 kez okudu. Gece kar altında yapılan eğlencede ilginç manzaralar oluştu. Askere giden gençler protokol üyeleri tarafından dualarla ile uğurlandılar.

Mardin'e bağlı Midyat, Dargeçit, Mazıdağı ve Ömerli ilçeleri 2009 Şubat dönemine ait 1. tertip (1989/1) askere gidecekler, önümüzdeki günlerde birliklerine teslim olacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 12:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?