4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Vatandaşlardan kar temizliği

Mardin’de dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası belediye ekipleri herhangi bir çalışma başlatmayınca vatandaşlar kendi imkanlarıyla biriken karları temizledi.
7 bin yıllık tarihi yapısıyla açık hava müzesi görünümündeki Mardin’i ziyarete gelen turistlerin ilk uğrak yerleri olan Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Büstü ve Mardin Müzesi’nin önünde biriken karları vatandaşlar el birliğiyle temizledi. Turizme hizmet amacı ile Cumhuriyet Meydanı’nda biriken karları temizlediklerini belirten Vedat Pamukçu isimli vatandaş, "Mardin bir turizm şehri. Buraya her gün binlerce insan ziyarete geliyor. Biz de Mardinli olarak hem Atatürk’e olan vefa borcumuzu ödemek, hem de Mardin’e gelen turistleri memnun etmek için buraları temizliyoruz" dedi.
Vatandaşlardan Murtaza Gözalp ise "Sosyal yaşamın bir zorunluluğu olan çevre temizliği ve turistlere hizmet anlayışını biz de belediyeye destek vermek için buraları temizledik. Önümüzdeki günlerde Mardin, UNESCO’ya girmek için başvuracak. Bizler de elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Bu arada kar yağışı sonrası Mardin’de 20’den fazla köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Savur ve Dargeçit ilçe merkezi ile bağlı köylerine de elektrik verilmediği belirtildi. Kar kalınlığı il merkezinde 7 santimetreyi, yüksek yerlerde ise 30 santimetreyi geçtiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 23:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?