5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vekil öğretmenlere destek

Mardin'in Derik ilçesinde Eğitim-Sen Temsilciliği, ücretli, sözleşmeli ve vekil öğretmenleri destekleyen bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Derik Temsilciliği önünde toplanan öğretmenler Cumhuriyet Meydanı'na geçerek basın açıklaması yaptı. Bahattin Durmaz Eğitim-Sen Temsilciliği adına yaptığı açıklamada, "Bizim gibi aynı sistemde çalışan ancak, iş güvencesiz olarak, ücretli, sözleşmeli, usta öğretici, vekil ve dershane öğretmenleri adı altında çalıştırılmaya maruz bırakılan meslektaşlarımız için toplanmış bulunmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını Kamu Personel Reformu adı altında haklarından mahrum bırakılan ya da
emek sömürüsüne maruz kalan ücretli köleler çalıştırılarak karşılamaya çalışmaktadır. Hali hazırda açıkta 300 bin öğretmen varken, on yıl içerisinde bir milyon işsiz öğretmene ulaşılacağı öngörülürken ve her yıl eğitim fakültelerinin yaklaşık 43 bin mezun vermesine karşın fakültelere alınan öğrenci sayısını artırıp mezun ettiği bireylere istihdam sağlamayan, üstüne üstlük istihdam sağlamak zorunda olmadığını rahatça açıklayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu politikasızlığın sonucunda sağlık ve sendikal
hakları elinden alınan, açlık sınırında yaşatılan, mezarda emekli olması beklenen ve nihayetinde intihara zorlanan ücretli öğretmenler günden güne artmaktadır. Meslektaşlarımıza yapılan bu haksızlıklara karşı destekçi olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz. Sağlık karnesi olmadığı için zatüre tedavisi görmeyip ölen Sevim öğretmen, 25 yaşında atanamadığını öğrenince intihar eden E.D. öğretmen, Şengül öğretmen, Nuran öğretmen ve diğerleri için mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Basın açıklamasının ardından öğretmenler, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Savaşa hayır eğitime bütçe" sloganlarını atıp sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldılar.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:15:22
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 13:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?