5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vekil seçmenden oy istedi

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Belediye Başkan Adayı Avukat Beşir Ayanoğlu için seçmenlerinden oy istedi.

İlçe ve köy gezilerinde AK Parti İktidarının çalışmalarını anlatan Yüksel, köylerin, ilçelerin ve ilin sorunlarını da yerinde tespit ederek çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Mardin'de bir dizi açılış ve toplantılara katılan AK Parti Milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Gönül Bekin Şahkulubey'in hızına seçmenleri bile yetişemiyor. Bir günde 3 ilçe ve 2 Seçim Koordinasyon Bürosu'nda seçmenleri ile buluşan Yüksel, seçmenleri ile sohbet ederken başından geçen ilginç olayları anlattı. 50 yılda yapılamayan hizmetlerin AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını ileri süren Yüksel, geçmişte atılan temellerin enkazını kaldırdıklarını ifade ederek, "Başbakanımız temel atma törenlerine katılmıyor. Açılışlara katılıyor. Çünkü biz temel atıp enkaz bırakmak istemiyoruz. Yıllarca temel aşamasında kalan yatırımları ve hizmet yapılarını biz ayağa kaldırdık. Yaşlılarımız ve çocuklarımız güvencemiz altındadır. Çocuklarımıza 18 yaşına kadar sağlık güvencesi sağladık. Mardin'e 300 yataklı hastane yapımı kararı çıktı. Onu da en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURACAĞIM

Milletvekili Yüksel, köylerde sürdürdüğü seçim çalışmalarında bir köylünün, Şanlıurfa-Habur karayolunu kast ederek, "Ben Milletvekili olsam, ya bu yolu yaptırırdım ya da Bakanlığın önünde çadır kurup orda yatardım" dediğini söyledi.
Köylü vatandaşın söyleminden etkilendiğini belirten Yüksel, "Ulaştırma Bakanımızı aradım ve köylü vatandaşın bana söylediği sözü kendisine ilettim. Sayın Bakan 2009 yılında yolun beton asfalt olarak hizmete gireceğini söyledi. Yol yapılmazsa köylü vatandaşın söylediğini Bakanlığın önünde yapacağım" şeklinde konuştu.

Yüksel, köylerde lise öğrenimini çeşitli nedenlerden yapamayan gençlerin sorunlarına da çözüm bulacaklarını belirterek, "Lise öğrenimini çeşitli nedenlerle yapamayan gençlerimize okuma imkanı sağlayacağız. Okumak isteyip de, okuyamayan öğrencilerimiz bize başvurmaları durumunda onlara okuma imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise muhalefet partilerinin yapılan yardımı seçim yardımı olarak değerlendirmelerinden rahatsızlık duyduklarını belirterek, "Vatandaşımıza sahip çıkmayalım mı? Yardıma muhtaç vatandaşımıza devlet yardım elini uzatmasın mı? Kışın yakacak kömürü olmayan vatandaşımıza kömür yardımı yapmayalım mı? Bu nasıl anlayış, bu nasıl zihniyet? Yardımlar seçim döneminde değil, yılın her ayında yapılıyor. Yardıma muhtaç vatandaşa, okula giden öğrenciye yapılan yardımlar muhalefet partilerini neden bu kadar rahatsız ediyor anlam veremiyorum. Biz iktidar olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl Mardin'de 6 bin ton kömür dağıtımı yapıldı. Bu yıl, bu yıl 30 bin ton dağıtıldı. Gelecek yıl ihtiyaca göre bu rakamlar artabilir. Yardıma muhtaç vatandaşımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?