29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Vekiller: Baba-oğulun ölümü planlı bir infaz

üyeleri raporlarında, güvenlik güçlerinin baba Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur’u planlı bir şekilde öldürdüklerini belirtti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki incelemelerini tamamlayan TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler ve AKP Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu hazırladıkları raporda, baba Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur’un öldürülmesinin ’planlı infaz’ olduğunu öne sürdü.

Milletvekilleri Kızıltepe Kaymakamı için de "Dikkat edilmesi gereken kişi" dediler. Bugün kamuoyuna açıklanacağı belirtilen raporda ilköğretim öğrencisi Uğur Kaymaz’a 8 kurşun sıkıldığı belirtilerek, "İnfaz çok yakından ve arkadan gerçekleşmiştir. Çocuğun sırtına 8 kurşun sıkılmış, arkadan ve yakından vurulmuştur. Öldükten sonra da kollarına ve bacaklarına 4 kurşun daha sıkılmıştır. Baba ise 4’ü sırttan, 4’ü de karın bölgesine olmak üzere, yakın mesafeden 8 kurşunla öldürülmüştür" denildi. Güvenlik kuvvetlerinin olay yerine 24 saat önce yerleştiğini, ama nedense müdahale için akşam karanlığının beklediğine dikkat çeken raporda şu görüşlere yer verildi: "Baba-oğulun üzerinde günlük kıyafetler var. Eylem yapmaya terlik ve günlük ev elbiseleriyle gitmek mümkün değil. Çatışmanın geçtiği ileri sürülen kamyonun üzerinde bir tek mermi izi bile bulunmamıştır. Kamyonun hemen arkasındaki duvarda da bir tek kurşun izine rastlanmamıştır. Güvenlik güçlerinin baba ve oğluyla aniden karşılaşmış olma ihtimalleri de son derece zayıf. Olay infaz şeklinde gerçekleştirilmiştir. Sorumlular hakkında gerekli işlem yapılmalıdır."

KAYMAKAMA DİKKAT

Vekiller Kızıltepe Kaymakamı Ercan Durmaz’ın tutarsız davranışlarını vurguladı ve "Dikkat edilmesi gereken bir isim" nitelemesi yaptı. İlçe halkının "Bize sert davranıyor" şikayetine yer verilen raporda, Kaymakam’ın görevden alınması istendi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Kaymakam hakkında soruşturma yapıldığını bildirdi.

sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 09:44:48
Güncelleme :4 Aralık 2004 Cumartesi 12:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?