5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Vericilerin kablolarını kim kesti?

Mardin'in Evren Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait televizyon vericilerinin kabloları kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Kabloların kesilmesi yüzünden uydu vericisi olmayan ve belediye antenini kullanan vatandaşlar 24 saat boyunca televizyon izleyemedi.

Belediye teknisyenlerinin kesilen kabloları yenilemesiyle televizyon yayını yeniden başladı. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Mardin Belediyesi kabloların kesilmesi ile ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Olayda yaklaşık olarak 500 metrelik verici kablosu kullanılamaz hale geldi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, olayın üzücü olduğuna ve Mardin halkının zarar gördüğüne dikkat çekerek, "Bu olaydan uydu vericisi olmayan ve belediye vericilerini kullanan vatandaşlarımız zarar
görmektedir. Kabloları hemen yenileyip tekrar yayın yapılmasını sağladık. Bu işi yapanlar kime zarar verdiklerini iyi düşünsünler. Olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Başkan Ayanoğlu, kabloları kesenlere karşı caydırıcı önlemler alınacağını ve vericilerin olduğu binayı tel örgülerle çevreleyeceklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 15:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?