3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Verimlilikte kamu özelin gerisinde

Mardin'de, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından 3 aydır sürdürülen ''Verimliliği Arttırma Projesi'' değerlendirme toplantısına katılan Vali Mehmet Kılıçlar, verimlilik anlamında kamunun özelin gerisinde kaldığını söyledi. 

MPM ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen, imalatçı küçük ve orta ölçekli işletmelerle kamu ve özel kuruluşlarında verimliliği arttırmaya yönelik yürütülen, danışmanlık, eğitim ve tanıtım hizmetlerini kapsayan 3 aylık ''Verimliliği Arttırma Projesi'' çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması nedeniyle İl Özel İdare Müdürlüğü Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet Kılıçlar, 3 aylık sürede MPM uzmanlarının verimliliği arttırma konusunda verdikleri eğitimden 210 kişinin yararlandığını, bunun Mardin için bir açılım olacağını kaydetti. Globalleşen dünyada rekabetin hırçın hale geldiğini ifade eden Kılıçlar, "Dünyada şirketler, firmalar, kuruluşlar ayakta kalabilmenin hesabını çok iyi bir şekilde yapıyor. Yatırımını düzenli yapan, doğru personel seçimi yapan ve personelini doğru yerde çalıştıran firmalar kazançlı çıkıyor. Kamuda verimlilik daha düşüktür. İl Özel İdare Köye Yönelik Hizmet Birimi bünyesinde mucurun tonunun maliyeti 40 YTL iken, piyasada bu maliyet 7.5 YTL'dir. Kurumun içerisindeki üretimi, maliyet yüksekliği nedeniyle durdurduk" dedi. 

MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal da, projeleri tasarlarken yöre insanının en iyi şekilde nasıl karlı çıkacağının ön planda tutulduğunu ifade ederek, Mardin'in 1970'li yıllarda Organize Sanayi Bölgesi'ne kavuştuğunu, serbest bölge imkanını da erken elde ettiğini hatırlattı. Mardin'in altyapısı ve bulunduğu konum itibarıyla yatırıma elverişli bir kent olduğuna dikkat çeken Ünal, kendilerine gösterilen ilgi karşısında hem duygulandıklarını hem de gururlandıklarını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ise, bu tür projelerin iyi işlendiğinde ve iyi iletişim kurulduğunda çok güzel sonuçlar alındığını belirterek, "Bunun güzel örneğini yaşadık. İyi bir koordinasyon olduğunda iyi sonuçlar alıyoruz. Kentte 3.5 aylık bir çalışma sonucunda proje sayesinde birçok kuruluşumuzda gözle görülür bir değişim ve verimlilik gördük" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından proje kapsamında engellilere beceri kazandırmaya yönelik açılan ''Gümüşçülük Kursu''nu tamamlayan 16 kursiyere sertifikaları verildi. Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk, İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Tutaşı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle özel kuruluşların yöneticileri katıldı.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 18:13:33
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 18:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?