4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Yağmur yağdı böyle oldu!

Mardin'de etkili olan şiddetli yağış, su baskınlarına neden oldu.

Gece geç saatlerde başlayan yağmur etkisini sürdürüyor. Kentte, Tarihi Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında sürdürülen altyapı çalışmalarının da etkisiyle yaklaşık 20 evi su bastı. Su basan evlere Mardin Belediyesi itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor.

Yenikapı Mahallesi'nde evini su basan Veysi Sincar, her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşadıklarını, Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi tarafından zararın karşılanmasını istedi.

Yaklaşık 100 evin su baskınına uğradığı Kızıltepe ilçesinde de Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından kriz masası oluşturuldu ve baskınlarına müdahale edilmeye çalışılıyor.

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Haşim Baday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki parke döşeme çalışmaları sırasında kullanılan kumun, bazı logarları tıkadığını belirtti.

Baday, bu nedenle su baskınlarıyla karşı karşıya kaldıklarını, eksikliklerin bir an önce giderilmesi için gerekli talimatların verildiğini kaydetti.

Öte yandan ilçede şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait park halindeki 2 otobüs toprak zeminde mahsur kaldı. Mahsur kalan otobüsler, vinçler yardımıyla kurtarılırken bir çok araba şiddetli yağış nedeniyle güzergahlarını değiştirmek zorunda kaldı. 

AA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2012 Perşembe 17:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?