5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Yaralı sayısı 9'a çıktı

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli beldesinde çıkan seçim kavgasında yaralı sayısı 9'a yükseldi. Olaylara müdahale eden jandarmanın üzerine pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 3 asker yaralanırken 2 asker ve 4 kişi ise atılan taşlardan yaralandı.

Sabah saat 10.00 sularında AK Parti ve DTP'li seçmenler arasında başlayan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. AK Parti-DTP arasındaki kavgaya olay yerine gelen jandarma müdahale etti. 29 Mart yerel seçimlerinde DTP'li başkan adayı Ömer Altun seçimleri kazanmış, AK Partili başkan adayı Yusuf Turgay, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz etmişti. Bu itirazı değerlendiren YSK 7 Haziran 2009'da seçimlerin yenilenmesine oy birliğiyle karar vermişti. YSK'nın kararı üzerine bugün tekrarlanan seçimlerde bu defa silahlar da konuştu. Taş ve sopalar ile başlayan kavgaya jandarmanın müdahale etmesi ile silahlar da karıştı. Henüz kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından pompalı tüfekle jandarmanın üzerine ateş açıldı.

Gaz bombaları ile kavga eden grupları dağıtmaya çalışan jandarma taşlardan da nasibini aldı. 3 jandarma, pompalı tüfekle ateş açılması sonucu, 2 jandarma ise atılan taşlardan yaralandı. Olay yerine gelen ambulanslar ile yaralı 5 jandarma çeşitli hastanelere kaldırılırken oy kullanma işlemleri yaklaşık 1 saat süreyle durduruldu. İki grubun dağıtılmasının ardından oy kullanma işlemi kaldığı yerden devam etti. Yaşanan olaylarla ile ilgili olarak 15 kişi gözaltına alınırken jandarma beldede geniş güvenlik önlemleri aldı. Oy kullanma işlemi saat 16.30'a kadar devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?