5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Yeni başkana borç şoku!

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Aksöz, seçimlerinden başkanlık görevini yaklaşık 1 milyon liralık bir borçla devir aldığını söyledi.

Gelinkaya Belediye Başkanı Mehmet Aksöz, belediyenin içinde bulunduğu sıkıntının aşılması için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti. İller Bankası'ndan gelecek olan parayla bu borcun ödenmesinin zor olduğuna dikkat çeken Aksöz, "3 bin 341 nüfuslu bir belde hizmet bekliyor. Yaklaşık 1 milyon liralık borçla nasıl hizmet edilecek bunu kara kara düşünüyoruz. Ama 23 işçi ve 5 memur ile bu hizmeti borçlara rağmen vermeye kararlıyız. Yeraltı ve sokak düzenlenmesinin yüzde 50 oranında tamamlanmış bir durumda. Göreve başlamamla birlikte borç şoku ile karşılaştım. Sadece bir firmaya sokak parke bedeli olarak 800 bin liralık belediye borçlandırılmış. Diğer borçlarla birlikte 1 milyon lira borç var. Bunun altından nasıl çıkarız onun hesabını yapmaya başladım" şeklinde konuştu.

Belde belediye başkanı Mehmet Aksöz, mevcut imkanlarla beldeye hizmet etmeye çalışacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 16:37:31
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 16:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serhat Yarim IP: 88.227.14.xxx Tarih : 11.04.2009 18:38:27

Sayın başkan beledeiynin bulunduğu borç batağını bile bile seçimlere girerek aldınız. Bunun  yanında Adana' yanı sıra birçok ilden ithal seçmen getirerek seçimleri aldınız. Bunun yanında seçimlerde seçmene saçtığınız paranın haddi hesabı yok. Şimdi yardım eli belikiyorsunuz.  Ayıp değpilmi?  Bence belde halkını değil önce kendinizi kandırdınız. Acı ama gerçek, Bunu bilmeyen yok.