7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Yenimahalle halkı yeni okul istiyor

Kızıltepe ilçesinin en büyük mahallesi olan Yenimahalle'de okul eksikliği nedeniyle vatandaşlar Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'e çağrıda bulundu.

İlçenin ilk yerleşim alanı olan Yenimahalle'de, mahalle sınırları içerisinde sadece bir okulun bulunduğuna ve bu okulda 3 bin öğrencinin eğitim gördüğüne işaret eden mahalleliler, yeni bir okul yapılması için Kaymak Çelik'ten yardım istedi.

Mahalle Muhtarı Nasrullah Akın, mahallelerinin en büyük sorununun okul yetersizliği olduğunu belirterek, "Mahallemizin sınırları içerisinde sadece 23 Nisan İlköğretim Okulu var. Bu okulumuzda yaklaşık 3 bin öğrenci eğitim görüyor. Mahallemize bir an önce yeni bir okulun yapılması gerekiyor. Kaymakamımız Fecri Fikret Çelik'in, eski Kaymakamlık lojmanı olarak bilinen maliye evlerinin yerine okul yapma düşüncesi vardı. Bu düşüncesini mahalleliler olarak sonuna kadar destekliyoruz. Zaten ilçemiz ilk yapılanma alanı olduğu için mahallemizde okul yapılabilecek daha müsait bir alan da kalmamıştır. İlçemizde gerek sağlık ve gerekse de eğitim alanında çok büyük hizmetleri olan Kaymakamımızın görev süresi içerisinde diğer mahallelerimizde yaptırdığı okullardan birini de bizim mahalleye yaptırması çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?