5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Yerel gazetelere Valilikten denetleme

Mardin'in Midyat ilçesinde yayın yapan süreli yerel gazeteler denetlendi.
Denetimler, Mardin Valiliği İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muazzez Kurtay, Kontrol Kurulu Üyesi Naci Mungan, Gazeteci Abdulkadir Gözenoğlu başkanlığında yapıldı.

 İl Basın Kontrol Kurulu üyeleri yaptıkları incelemeler sonucunda, Midyat'ta yayın yapan süreli haftalık yerel gazetelerin yayın periyodu hakkında rapor düzenledi. Raporda gazete içeriği, haber, ilan, reklam, personel, gazete arşivi, matbaa, şekil ve ebat gibi konuların rapor halinde tespitleri yapıldı.

Gazetelerin eksikliklerin yanında çalışan gazetecilerin sorunları ve sosyal güvenceleri hakkında çeşitli bilgiler verildi. Midyat'ta süreli yayın yapan ve haftalık yayınlanan Doğuş Gazetesi de denetlendi. Midyat Doğuş Gazetesi, yaptığı haber ve yeni internet sayfası ile Midyat dışında bulunanlara da artık haber yorumları ile okurunun hizmetinde olacak. Midyat'ta süreli yayın yapan yerel gazeteleri yönetim yerlerinde inceleyen kurul üyeleri, çalışmalarını bir rapor haline getirdi. Üyeler daha sonra yayın yapan diğer gazeteleri de denetlemek üzere Midyat'tan ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?