3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Yeşilkurt zararlısı ile savaş

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, yeşilkurt zararlısının pamuğa büyük zararlar verdiğini söyleyen üreticiler, meydana gelen zararın karşılanması için hükümetten destek bekliyor. 

60 yıldır ziraatla uğraşan Bişar Yavuz, her yıl gübre, yakıt ve elektriğin fiyatlarının katlandığına dikkat çekerek, yeşilkurtun buna tuz biber olduğunu söyledi. "Önce Allah'tan, sonra sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan rica ediyorum. Yeşilkurtun pamuğa verdiği büyük zarar karşılansın" diyen çiftçi Yavuz, "Mazot ve gübre sürekli pahalanıyor. Elektriğin parasını zaten ödeyemiyoruz. Bu stresle ekip biçiyoruz. Bu ruh haliyle randıman alamıyoruz. Bir de yeşilkurt çıktı. Pamuğumuzu, bizleri yiyip bitirmek üzere. Bu yıl fazladan 10 YKr destek verilirse, bu soruna bir çözüm olabilir" şeklinde dert yandı. 

Pamuk üreticisi İsmet Aygün de, 3 defa ilaçlama yaptığını, ancak sonuç alamadığını ifade ederek, "3 defa ilaç vurdum. Ancak, ilaç tesir edemiyor. İlaçlamak amacıyla tarlanın kuruması için sulamayı kestik. Bundan dolayı da bir verim kaybı söz konusu. Bu zararımızın karşılanması için hükümetten destek bekliyoruz. Pamuğun fiyatı 1 YTL olursa, zararımız bir nebze karşılanabilir. Aksi halde, üretim yapamaz noktaya geliriz" diye konuştu. 

Tarım İlçe Müdürü Bekir Kılıç, yeşilkurtla ilgili çiftçilerin şikayetlerinin yoğunlaştığını belirterek, sorunun çözümü için çalışmaların yapıldığını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 17:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?