7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

YGS'ye girecek öğrencilere destek

KIZILTEPE BELEDİYESİ YGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN ARAÇ TAHSİS EDECEK

Mardin'in Kızıltepe Belediyesi tercihleri dışındaki uzak şehirlerde sınava girecek olan fakat sınav yerine gitme imkanı olmayan öğrenciler için araç tahsis edecek.

Kızıltepe Belediyesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan ve sınav yerleri uzak olan birçok öğrencinin sınavından geri kalmaması ve bir yıl kaybetmemesi için araç tahsis edecek.

Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan bu haksız uygulamanın bir daha tekrarlanmamasını bekliyoruz" diyerek, "Her yıl birçok öğrenci yüksekokul kazanan ve Türkiye ikincisi olmuş bir ilçenin kopya bahanesiyle cezalandırılmasının yanında öğrencilerin kendi istekleri dışında şehirlere gönderilmesi ve özellikle uzak iller olması sınava girmelerini engellemek olarak görüyor ve eğitim haklarının ellerinden alınması olarak görüyoruz" iddialarında bulundu.

Alp, "Sınav tercih yerini Mardin olarak yazan öğrenciler, 11 Nisan'da yapılacak olan sınavın giriş belgelerinin gelmesiyle hayal kırıklığı yaşadı. Bir yıldır sınavlara hazırlanan ve sınav stresinde olan öğrencilerin psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok. Ekonomik gücü olmayan birçok aile çocuğunu belki de sınava gönderemeyecek. Belediye olarak bu durumda olan öğrencilere her türlü desteği sunacağız. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim veren Kızıltepe Belediyesi Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi'nde okuyan ve maddi imkanı olmayan öğrencilerin yanı sıra dersane dışında olan üniversite adaylarının da Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi'ne başvurmalarını istiyoruz. Belediye olarak 100'e yakını Malatya olmak üzere 150'nin üzerinde öğrencimizi Adıyaman, Adana ve Malatya'ya araç kiralama yoluyla göndereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 23:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?