7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Yıkım devam ediyor

MARDİN'DE YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Mardin'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eski Devlet Hastanesi'nin önüne kurulan ve acil servis olarak kullanılan atıl durumdaki bina yıkıldı. Yıkımları Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan ile birlikte yerinde inceleyen Vali Hasan Duruer şehir beton binalardan arındırılıncaya kadar çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Mardin Valisi Hasan Duruer, binlerce yıllık tarihi geçmişi ile açık hava müzesi özelliği taşıyan Mardin'in eski kimliğine kavuşması için beton binalardan arındırılması gerektiğini ifade ederek, "Mardin'de gözünüzü rahatsız eden her şeyi kaldırma azminde ve niyetindeyiz. Şu ana kadar 11 kamu binasının yıkımı gerçekleşmiştir. Vatandaşların rızası ile birlikte istimlak edilen binaların yıkımı için 700 ile 800 bin lira arasında istimlak bedeli ödenmiştir" dedi.

Yıkıma kamu binalardan başladıklarını ifade eden Duruer, "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında beton binalar yıkılacak. Bu yapılar arasında kamuya ait eski hizmet binaları da var. Şu ana kadar 11 tane kamu binası yıkıldı. 3 vatandaşın da birkaç katını yıktık. Vatandaşların rızası ile istimlak edilerek yıktığımız binalar da var. Örneğin Altıntaş İş Merkezi'nin son 2 katını satın aldık. 1. Cadde üzerinde olan ve zeminde 329 metrekare binanın yakında 2 katının yıkımına başlayacağız. 1. Cadde üzerindeki görüntü kirliliğini de önlemiş olacağız. 329 metrekare zemini olan çok kıymetli binaya 350 bin lira ödendi. Daha önce de Sincar ailesine ait apartmanın yıkımı için de 350 bin lira ödendi. Toplamda 700-800 bin arasında istimlak bedeli ödenmiştir. Sağlık İl Müdürlüğü'nün o devasa binasının yıkımına da yakında başlanacaktır. Bu tür yıkım çalışmaları devam edecektir" diye konuştu.

MARDİN'DE YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
MARDİN'DE YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:21:02
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?