5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Yılın annesinin dramı

Mardin'in Midyat ilçesinde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren özürlü çocuklarına bakmakla yükümlü olan anneleri Nisan Yağmuru Derneği tarafından yılın annesi seçildi. Hayırseverlerin desteği ile yaşama tutunmaya çalışan özürlü kardeşlere bakan anneyi ziyaret eden dernek üyeleri yardımda bulundu.

Midyat'ta kadınların kurmuş olduğu Nisan Yağmuru Derneği (NİSA-DER) 'Anneler Günü' dolayısı ile çocuklarına ömrünü adayan Seyran Yıldırım'ı yılın annesi seçti. Yardım için anne ve çocukları ziyaret eden, temizlik ve sağlık yardımı kolilerini teslim eden dernek üyeleri gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Yetkililere ve yardım kuruluşlarına seslenen dernek üyeleri ellerinden gelen yardımı yapmalarını istediler. Dernek üyelerinden Fatma Alğaç, "Kısıtlı imkanlarımızla bu aileye yardım yaptık. Anneleri Seyran hanımı bu cefakar yardımından dolayı kutluyoruz. Dernek olarak biz de onu yılın annesi seçerek onurlandırmak istedik. İmkanlarımız ölçüsünde yardım yaptık. Bu yeterli değil. Yetkililerin ve yardım kuruluşlarının bu aileye ve bu anneye yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Akçakaya Mahallesi'nde ikamet eden Akay ailesinin 5 çocuğundan 4'ü yatalak durumda. Şafak (24), Bilal(19), Kader(14) ve Vedat(9) kardeşler yürüyemiyor, konuşamıyor, doğrulamıyor. Özürlü kardeşler, yaşamlarını 20 metrekarelik bir odada sürekli yatarak geçiriyor. Babaları terk edince babaannelerinin bakımını üstlendiği kardeşler, babaannelerinin de vefatıyla annelerinin yardımıyla yaşama tutunmaya çalışıyor. Anne Seyran Yıldırım(42), komşularının yardımıyla geçindiklerini, hayırseverlerden gelecek maddi yardımları beklediklerini ifade etti.

Yıldırım, "Eşim bizi bırakıp gitti, ondan haber almıyorum. Eşimle resmi nikahımız olmadığından, çocuklara kimlik çıkarmak için nüfus kayıtlarını dedelerinin adına yaptık. Başka çarem yoktu. Özürlü olan çocuklarıma yalnız bakmaya çalışıyorum. Ben de tükendim, ne yapacağımı bilemiyorum. Şimdi çaresizlik içinde ne yapacağımı bilemiyorum" şeklinde konuştu.

Kardeşlerin hastalığının ne olduğu tam olarak bilinmezken 4 kardeşin de ömürlerini bu şekilde yaşayacakları belirtiliyor. Yaşanan bu aile dramına kimsenin sesiz kalmaması gerektiğini belirten NİSA-DER üyeleri, yardımseverlerin benzer ailelere her türlü yardım ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için çabalamaları gerektiğini ifade ettiler. Nisa-Der üyeleri daha sonra, yılın annesi seçtikleri Seyran Yıldırım'a yardım kolilerini verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 11:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?