3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Yılın ilk karı Mardin'e düştü

Mardin'de gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan elverişsiz hava şartları, ağırlığını giderek hissettirmeye başladı. 

Mardin'de de gece saatlerinden beri etkili olan yoğun kar, tipi ve soğuk hava, insan yaşamında ve ulaşımda ciddi sıkıntıları da beraberinde getirdi. Mardin'in yüksek rakımlı yerleşim alanlarından Savur, Dargeçit ve Mazıdağı ilçelerinde artan kar kalınlığı nedeniyle 50'den fazla köy yolunun ulaşım bağlantısının kesildiği belirtildi. Mardin şehir merkezinde de etkili olan kar ve soğuk hava yüzünden kent içi ulaşımın güçlükle yapıldığı, zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı ve yayalara ait kaldırımlarda oluşan buzlanma yüzünden vatandaşların yürümekte zorlandıkları gözlendi. Mardin Belediyesi ile Karayolları 91. Şube Şefliği ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarını belirli aralıklarla gerçekleştirmesine rağmen, kar yağışının yoğunlukla devam etmesi nedeniyle sağlıklı bir çalışmanın yapılamadığı bildirildi. 

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de, bütün kavşaklarda trafik akışını sağlamak ve zinciriz araçları trafiğe sokmamak için denetim yapmaya başladı. 

45 gün boyunca yağmurun yağmasını beklediklerini ifade eden Zeyni Elban adlı vatandaş, karın sevincini yaşadıklarını söyledi. Sezonun ilk karıyla tanışan öğrenciler ise, soğuğa aldırmadan üzerine sereserpe uzandıkları karın keyfini çıkardı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 15:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?