5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Yoksul kadınlara mikro kredi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan fakir ve yoksul kadınlara kendi işlerini kurmak için kredi imkanı sağlayan mikro kredi şubesi, Diyarbakır'dan sonra Mardin'de de hizmete girdi.


Mikro kredi şubesinin açılışı, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Diyarbakır Valisi Efkan Ala ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve eski Diyarbakır Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından yapıldı. Açılış törenine Mikro Kredi Proje Genel Müdürü Shamsul Chawdhury, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.


Prof. Dr. Aziz Akgül, Türkiye genelinde şimdiye kadar 10 ilde uygulamaya konulan mikro krediden 6 bin 100 kişiye toplam 8 milyon YTL verildiğini belirterek, "2010 yılına kadar mikro kredi sistemini tüm ülkeye yaymayı hedefliyoruz. İnsanların kendi kendilerine gelir getirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Batman ve Diyarbakır'da başlattığımız mikro kredi uygulamasında Sayın Vali Efkan Ala'nın yardım ve desteklerini gördük. Bugün de Mardin'de hizmete açılan şube için Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar'ın
desteklerini gördük. Fakirliği azaltmak ve kadınların üretken hale gelmesi için valilerimizin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederim" dedi.


Vali Kılıçlar ise, Diyarbakır ve Batman illerinde mikro kredi uygulamalarının sonuçlarını gördükten sonra Prof. Dr. Aziz Akgül ile irtibata geçtiklerini, aynı uygulamanın Mardin'de kısa sürede başlatıldığını ifade ederek, "Kısa süreli yardımların sonuç getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bunun yerine sürekli gelir getirici imkan yaratmak amacıyla mikro kredi uygulamasının ilimizde başlatılmasını istedik. Bu güne kadar mikro krediden yararlanmak için 60 kadın müracaatta bulundu ve toplam 23 bin YTL kredi verildi.

Kredi alan kadınların ürettiklerini satabilmeleri için yer temini yapma sözünü veriyorum. En güzel kazanç insanın ürettiğinin karşılığında sağladığı kazançtır" diye konuştu.
Mikro kredi şubesini gezen Vali Kılıçlar, Vali Ala ile Prof. Dr. Aziz Akgül, kredi alan bayanlarla sohbet ederek, 4 bayana kredilerini verdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 18:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?